I'm his Wifey!!!

Daisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, January 5, 2017

Lama Giler Tak Berkunjung

Assalamualaikum u olls...

#entry lama giler terperap baru nk publish#

Pejam celik pejam celik sib baik boleh celik lagi...alhamdulillah dipanjangkan usia oleh Nya selepas entry terakhir sekitar tahun 2014. Dekat setahun lebih gak lah.

Tiada apa menarik yang boleh dikongsi bersama melainkan rutin kehidupan sebagai khalifah Allah diatas muka bumiNya. 24/7 rasanya sama sahaja putaran jam ada suka, duka, perit, pahit & manis yang cukup sekadar dijadikan warna-warna dalam kehidupan. acehhhhh...

Actually tiap2 hari if tiada kekangan masa, sempat jer i blogwalking, jadi stalker mana2 blog yang best. I mmg suka mem"blogwalking" nie tambah lagi kalau time nak mencari info mendeco rumah kecil tiang seribu kami atau info travel log if ada plan nak bercoti2 atau pn info resepi masak-memasak (sejak jadi mak2 nie suka jer main masak2). Sesungguhnya Encik Google & blog memang banyak membantu. Tapi harus juga diingat kita tak seharusnya meletakkan kepercayaan 100% kepada apa yang kita Google. A simple research haruslah dilakukan unutk verified info yang diperolehi. Nie kalau yang berkaitan dengan fakta lah i maksud kan. Tapi kalau sekadar google pasal resipi, deco-deco bagai idok ler sampai kena wat simple research nak verify kannnn. 

Apa perkembangan sepanjang tempoh bertendang??? hahaha bertendang lah sangat kan. Nanti i summary kan. Tak kisahlah korang nak tahu ker tidak, dah blog kita, suka hati lah tuan tanah blog nak up entry apa kan...

Life
Alhamdulillah dikelilingi orang-orang yang dikasihi dan mengasihi. Sikit2 sentap tu biasalah. Mana ada life yang bahagia memanjang kan. Masih lagi ibu beranak satu. Belum ada rezeki menambah bilangan ahli syurga. Inshallah jika dikurniakan dalam masa terdekat kami menerima dengan penuh kesyukuran.

Carrier
Alhamdulillah rezeki anak mendapat kenaikan gred pada tahun 2014. Bersyukur dengan rezeki kurniaanNya. Sentiasa berusaha untuk ikhlas dalam bekerja, Inshallah pintu rezeki itu terbuka luas untuk kita. Rasa macam tak percaya i dah berjaya melepasi tempoh temuduga profesional walaupun keputusan masih belum diumumkan. Kalau lah i tahu 5 tahun lepas grad i dah ambik, hahahaha bunyi berlagak sangat kan?? Tapi memang betul rasa sedikit kerugian disini sebab dah keja hampir 12 tahun baru terhegeh-hegeh nak buat. Kalau tak kan senang tak perlu dah ambil exam PCE pasni.

Anak Syurga
Alhamdulillah anak syurga i Muhammad Imran Danish Herwan Shah dah hampir menjangkau ke usia 3 tahun bulan depan. Sangat sihat budak bam bam tu, bijak sangat bercakap tak setanding umur yang baru nak masuk 3 tahun. Yer Imran memang bertutur awal tapi lambat berjalan. Setahun 3 bulan baru boleh bertatih. tapi sekarang hambik kau tak cukup tanah dia berlari. Syukur!! Inshallah next year plan nak hantar Imran masuk school. Nak dia expose dengan environment luar, ada kengakwan. Kat Melaka nie susah plak nak dapat playschool. Diusia awal 3 tahun i tak nak Imran gi school yang learning base, i lebih prefer yang playschool, tak nak yang siap ada homework bagai kena bawak balik umah buat.(lain parent lain caranya, tolong jangan komen)

Vacation
Tahun 2015 kitaorang gi local vacations jer sbb mmg tak der planning pn nk ker obersi (tak ada budget yang benor nya) Disebabkan local vacations jer maka kita ambik awal tahun & hujung tahun. Febuari 2015 destinasi kami ke Langkawi sbb dapat tiket AA murah. kos untuk 3 org cuma rm280 sahaja. Kalau nak dikira kos minyak, keta, tol, bla bla bla mmg naik flight tersangat2 lah murah. Then hujung tahun bulan october 2015, northern region menjadi pilihan. trip kali nie lebih kepasa Jalan-jalan Cari Makan (JJCM). Perghhh best giler sbb perut tak dan nk rasa lapar, balik dari bercuti siap ko naik 3 kg (sila nangis tgk badan sendiri)

Uikk panjang pulak entry, asalnya nya wat a short comming back entry jer, sekali haaa ko bertingkek2. Hokay2 sambung kerja. Ada masa kita story-story lagi sini (ntah2 tahun dpn kot kuikuikui)



 Langkawi vacation Feb 2015

 Langkawi vacation Feb 2015
 Langkawi vacation Feb 2015
 Langkawi vacation Feb 2015
 Langkawi vacation Feb 2015
 Langkawi vacation Feb 2015
 JJCM Northern Oct 2015
  JJCM Northern Oct 2015
  JJCM Northern Oct 2015
  JJCM Northern Oct 2015
  JJCM Northern Oct 2015
 JJCM Northern Oct 2015





Friday, February 7, 2014

Kuching 2014-Part III

Hi u olls...

Tengok tu dari part II nak masuk part III bukan main lama ambik masa...Sementara tengah tak banyak keja & bos pn coti, baik i sambung part III.

Wind Cave Bau
Welcome back to Kuching after Pasar Serikin, we dropped by at Win Cave Bau. Actually win Cave nie tak der apa2 pun, just tempat kaum buddha (If i'm not mistaken) menjalankan upacara sembahyang diaorg jer. Kedudukan gua betul2 di tepi jalan menghala ke Serikin selepas satu simpang 3. Para Pengunjung dibenarkan masuk ke dalam gua. Keadaa gua adalah sangat bersih. Untuk masuk ke dalam gua tersebut kita dikehendaki membuka kasut. Actually masih boleh nak explore dalam gua tu tapi disebabkan i bawa bersama MID, so rasa mcm tak sesuai lak nak dok lelama dalam gua tu. ditambah lak cuasa pada masa tu dh gelap nak hujan, so sekadar posing jap kat atas then we all turun.

Ok then after that we had our lunch at mamak stall tak jauh dari Kuching Central kat Bt 7. Actually i nie kureng skit bab2 nak lunch kat kedai mamak, but it requested by my dad so we all pun ok jer lah. Ayah teringin nak lunch dangan kari kambing, Ooo yer sepanjang 4 ari we all kat Kuching, ayah i memang berselera betul dia makan. mungkin sbb dah cukup korum & dapat makan dengan anak bongsu kesayangan dia.

Semenggoh Wildlife Centre
So after lunch, we were heading to Semenggoh Wildlife Centre. It been requested by my hubby sebab teringin nak tengok orang utan Sarawak katanya. The location is about 30min drive from airport. Kalau ikut i malas gak nak gi sini coz i'had been there before during my 1st time  visit in year 2005. Kenderaan dibenarkan masuk ke dalam pusat hidupan liar. Jarak dari pintu masuk ke tempat berkumpul adalah +-500meter. Oo yer entrance fee is RM5.00/person, quite reasonable lah compare with Jong crocodile farm yang bagi i mahal nak mammmm....

A lot of improvement compared in 2005.Bagi yang membawa warga emas, adalah dibenarkan untuk menurunkan mereka sehingga ke tempat berkumpul, tapi lepas tu kena park semula kereta di parking area. Kalau dulu tak ada propper bangsar untuk pelawat stay tapi skang dah ada. siap dengan tempat duduk lagi. Just nice lak time tu hujan so sedang elok lah kitaorg semua berteduh kat situ. Time for orang utan feeding is 3pm same as crocodile. So before orang utan keluar the officer have instructed ours not to make noise otherwise orang utan will not came out. 

Rezeki we all ari tu ada sekor orang utan keluar and dapat lah mr. hubby tengok. MID langsung tak der feel langsung nak tengok, dia dok sibuk jalan ke hulur ke hilir. Al maklum lah orang baru dapat kaki nak berjalan.Then after that the officer mintak semua masuk ke dalam sikit untuk tengok orang utan yang kebih besar kt dalam tu. I & ayah decide tak nak masuk sbb jalan tak berapa elok & someore i pn dh pernah tengok. So dua2 adik i masuk, then mr hubby pun follow sama gak bawa MID. Lucky diaorg bawa payung sbb tak lama lepas tu hujan semula.

 Bersambung ke Part v nanti yer..kita layan gambar dulu


Inside the wind cave

Orang Utan Feeding
Semenggoh wildlife Centre
Closed up skit

i suka trip kali nie sbb ada photographer ikut sekali, leh berposing2. Tak yah arr nak hangkut camera bagai.


 

Thursday, January 23, 2014

Kuching 2014 - Part 2

Hokay sementara ada kelapangan masa nie, mari kita sambung part 2 lak.

Sebelum tu lupa nak inform di Kuching kami menginap di budget hotel sahaja. Memang dah jadi kebiasaan i kalau pi holiday tak perlu stay kt hotel yang berbintang bagai, cukup sekadar selesa & bersih yang penting dah memadai sbb tujuan balik ke hotel cuma untuk tido, mandi & berehat sahaja.Alhamdulillah rezeki i masa dok men"survey" hotel sebulan sebelum keberangkatan (dh mcm anak raja lak),ada satu hotel nie tgh buat promotion dari RM104/nite harga asal dapat RM50/nite (wkdays) and RM60/nite (wkend). so after review bagai kat tenet about hotel, tawakal sahaja i booking untuk bilik family which consist 2 queenbed. The hotel is Place2stay Hotel Kuching. Nanti i buat enrty khas pasal hotel ni.

Okay after visit Jong Crocodile Farm & Zoo we all zasssss terus ke quaters adik i kat IPD Samarahan. Dari farm ke Samarahan take about 30min drive. But before that adik i bawa kitaorg sampai ke pengkalan feri Muara Tuang,Kota Samarahan to give us the right view of his daily / routine journey  to go to work.Bagi i yang bekerja di semnanjung nie mmg mencabar sungguh bila dia brief kat kitaorg yang mana setiap hari terpaksa menaiki feri untuk menyeberang sungai semata-mata mahukan perjalanan yang singkat untuk sampai ke destinasi.Feri ini menghubungkan penduduk di Kota Samarahan dengan penduduk di Asajaya. Nanti i akan buat entry khas gak pasal catatan perjalanan ni.

Then after that went back to Kuching for check in hotel and rest. 

Day 2 Pasar Serikin
On the day - 2 subuh2 pagi seawal 6.00am dah bangun & bersiap2 nak ke Pasar Serikin. Pasar Serikin is one of MUST visit place whenever in Sarawak. It is open during weekend only located at the border of Serikin, Sarawak and Kalimantan Indonesia. To arrived there it is take about 45min-1hr via driving from Kuching. Before that we all singgah di Batu 7 for taking a breakfast, almaklumlah nak simpan tenaga untuk bershopping jap lagi. Perjalanan ke Serikin tak lah seteruk mana, jalan tak lah bengkang bengkom pun, to me it is ok sangat, jalan yang tak sibuk, tak der kenderaan2 berat i.e lori tanah @ lori balak.

Sampai-sampai jer Pasar Serikin i lah orang yang paling excited sbb dapat shopping. Yang lain2 tu macam tak dr perasaan. Sampai jer Pasar Serikin the 1st words yang terkeluar dari fikiran i Pasar Serikin lebih kurang macam Rantau Panjang di Kelantan or Danok di Bukit Kayu Hitam. Penjaja di situ adalah warganegara Indonesia yang dibenarkan masuk (tanpa pasport) hanya pada wkend sahaja untuk menjalankan urusan penjualan. Memang kalau tgk suasana dh mcm kat Indon dah sbb dok betul2 kat border. semua urusniaga adalah di dalam Ringgit Malaysia.

Antara barangan yang banyak di jual di Pasar Serikin adalah baju2, blouse, skirt, senang citer pakaian lah, handbag branded celop, kasut branded celop, kraftangan, periuk belanga, tikar & so on...Harga yang diletakkan adalah hampir sama dengan harga diluar, tp kena pandai buat tawar-menawar untuk dapatkan harga yang jauh lebih murah. i sampai rambang mata nak beli apa kat sini. Deretan kedai adalah sepanjang 1km. Sian kat ayah i, sampai tk larat nak berjalan, dok berhenti & lepak kat warung makan sementara menunggu anak pompuan dia tawaf sampai hujung.  Mula2 ayah i yg surrender, after half an hour dua2 adik and MID pn surrender sama gak...pi join ayah lepak kat warung, just me & Mr Hubby jer yang gagah. Tp i rasa Mr Hubby tu pn sebenarnya dh tak larat cuma terpaksa sbb takut bini dia shopping smp tak ingat jalan balik, that y dia gagah gak temankan i hihihi...

Cuaca di Pasar Serikin adalah sangat panas, so please please please sesiapa yang bercadang hendak ke sana, silalah bawa bersama2 anda sekaki or berkaki2 payung bersama. Bagi yang suka bersunglasses tu, bawa lah pakej sunglasses sekali. Yang ada anak kecil sila lah bawa bersama stroller anda sbb i confirm u olls tak kan larat nak mendukung dalam cuaca panas even jam baru menunjukkan pukul 9am.Sebenarnya ada jer jual payung kat situ tapi kan lagi jimat kalau u olla bawa siap2, duit tu boleh wat pi shopping kt situ yer dak?..I suggest u olls kalau nak gi Pasar Serikin ni silalah gerak seawal pagi dari Kuching sbb kalau u olls sampai lambat maka kena lah beratur utk dapat parking yang agak dekat sikit jarak dengan pasar. Kemudahan parking mmg ada disediakan cuma jauh atau dekat sahaja. Satu lagi penjaja di pasar nie dh start packing2 utk balik ke Indon (Kalimantan) sekitar pukul 11am. So nnt kalau u olls lambat smp maka agak terhad lah sedikit masa untuk bersoping2.

We olls spend almost 3 hrs there, tapi i end up just beli tak sampai pun 10 jenis barang.hahaha tu pun termasuk survinier yang nak bagi kt MIL & cucu2 BS anak i. Actually harga tak lah jauh sangat beza dengan kat sini, cuma certain barang tu mmg lah berbeza. Pesan i kalau u olls nak tawar menawar make sure letak harga yang serendah mungkin, then guna margain harga yang sama untuk sessi tawar menawar kat kedai2 lain. 

So lets see the picas and to be continue in Part III



 Entrace to Pasar Serikin
 The blog owner
 with Mr hubby
Mama paksa pakai cap sbb panas
 Imran Danish with Paman busu
 Candid
 Perghhhh lega dapat minum air laici





 

      

Wednesday, January 22, 2014

Kuching 2014 - Part I

Hai u olls...

Rasanya belum terlewat (w/pun mmg dah terlewat) i nak wish Happy New Year 2014 pada u olls sekalian. Nie enrty 1st dikala tahun baru.

Kuching...This is the 3rd time i ever went to Kuching...apa kes sampai 3x pi bercuti tempat yang sama nie. cer cite cer cite...

Ok actually masa AA (AA jer yg mampu pun) buat promotion tiket murah bulan Sept 2013 i sajer google...YES jari jemari i mmg dok gatai jer nk me"google" bila dapat email promtion dari AA. Sekali try klik utk Kch-KL murah lah plak untuk 4 adult & 1 infant cuma RM650+ sahaja. So decide ok lh jugak pi Kuching since Mr Hubby pn lom pernah sampai sana lagi & somemore adik bongsu i pun ada kt sana, boleh bawak ayah melawat anak kesayangan dia kt sana.

Terasa amat lah lama kan bilamana bulan Sept dh siap book tiket, nk fly nyer bulan January tahun hadapan. Even dah kali ke-3 pi nak pi sana, i still feeling excited sbb kali nie 1 family i angkut. Completed set of vacation.

A day before travelling mcm biasa we all bermalam dulu kat umah Pak su i kat Dengkil. Disebabkan flight kul 9.30am, so tak lah rushing kalau nak gerak pagi2 tu dari Melaka kan. Lucky we have relative yang settled down area2 airport nie, senang nak tumpang parking kereta. Yelah kalau parking kat airport untuk 3 hari dah dekat sama dengan harga tiket flight untuk sehala kot.

Flight to Kuching on that day very smooth, alhamdulillah my lilttle caliph MID tak buat perangai langsung during abroad. He's very happy and excited looking at outside during take off time. Siap cakap fuyoooooo lagi. Sepanjang 1 jam 45 min tu tak tido langsung. Aiiii lah anak excited benor lah kamu ni!!!

Sampai jer Airport Kuching salam2 peluk2 cium si bongsu tu terus zasssss pi cari kedai makan. Laporrr seh dh lah tak bfast memasing. Sepanjang kt sana we all guna 2 biji kereta untuk keselesaan. Oooh yer nak promote skit, adik i ada buat sewaan kereta kat sana, so sesiapa yang nak datang Kuching perlukan kereta sewa boleh lah inbox i nyer. Adik i bawa gi kedai nasi campur area Satok, time tu lauk dh tak banyak pilihan even baru kul 12.00pm. Menururt kata adik i org sana lunch awal, that why kul 12 lauk dh tak banyak. Actually i don't have prepared any spesific tentative schedule for this time holiday sbb dah tau ada tourist guide merangkap adik i yang akan entertained kami. Tp i dh list kan tempat yang MUST be visited kat dia. So the 1st attraction place we went is Jong Crocodile Farm and Zoo located at Serian.


Jong Crocodile Farm and Zoo located at Serian.
It take about 30-40 min from Kuching to arrived there. On the way tu i tertido sebab BF kan MID, dia tido dengan i sekali tido. Jalan masuk ke farm agak kurang elok skit,cuma crasher run sajer. Tak pasti samada under maintenance or mmg semulajadi macam tu. Fee for entrance quite expensive jika nak dibanding kan facilities and kebersihan di dalam farm tersebut. Rasa macam tak berbaloi jer bayar RM16 (adult) RM10 (child above 6 month) untuk masuk ke dalam. Tapi sbb bukan selalu kan so pejam mata jer lah. Really keadaan farm yang kurang penjagaan,bau yang sedikit busuk dari air kolam & laluan dua hala yang agak sempit. Tapi yang agak bagus cuma toilet nyer sahaja.May b sbb toilet tu baru siap so still in good & clean condition.

Apa yang menarik sangat kat farm nie yer??...i rasa bayaran RM16 tu sebenarnya hanya untuk menyaksikan acara crocodile feeding sajer. Feeding time is 11.00am and 3.00pm. So masa kami sampai mmg just nice lagi setengah jam nak sampai feeding time. other than that rasanya mmg sangat2 tak berbaloi. Tak banyak pun binatang lain yang ada kat dalam tu. Ada stage (not a proper stage actually) disediakan untuk tgk show. Ok lah rezeki kami dapat tengok buaya2 bangun tido kelaparan dok makan. Tak sangka lak i yang bunyi rahang buaya mengap makanan samapai mcm tu kuat sekali. Macam tu lah agaknya bunyi buaya makan org kat sungai2 kat Sarawak yang kita selalu dengar. it take about half and hour gak lah show tu.

to be continue in part II

 Mama & Imran Danish at Jong Crocodile Farm & Zoo
 Imran Danish excited nampak aeroplane, fuyoooo!!
 Candid infron of entrance counter to crocodile farm
 Both of us inside the farm
 It so call "Buaya Kontot"
 Both of my family except the photographer
 Posing above the crocodile head
 The tourist
 Imran Danish happy mama lagi lah happy
 Crocodile feeding time
Crocodile feeding time



Monday, December 16, 2013

2 Bulan Lepas Punyer Cerita

Salam...

Cer tengok, cer tengok tajuk kat atas tu, 2 bulan lepas nyer citer baru hari ni nak up kat entry. Punyer lah bz pompuan nie sampai kan citer 2 bulan lepas baru nak post kan. Ko ada???

Al kisahnya cenggini, semua gambar-gambar nie dah di transfer oleh si cameraman ke dalam laptop i, tapi biasalah kan sesejak guna ipad & smart phone nie, maka laptop tu kalau tak sbb ada nk guna pendrive kat umah maka tak on lah jawabnya. Nak dijadikan cerita malam sabtu yang lepas berjaya lah i men"transfer" gambar tu ke dalam pendrive.

15/10/2013 genaplah setahun usia anakanda i Muhammad Imran Danish. Time flies rasa mcm baru jer discharge hospital, tup tup dah setahun. Being a mummy within this 1 year mmg sangat mengujakan & memenatkan. But anyhow i really happy with my new life & new title. Orang kata balik keja or balik o/station penat-penat tengok muka budak bam bam tu hilang semua arr. 

Besday MID jatuh sama sehari dengan Hari Raya Aidiiladha. For me 1st besday party memang kena celebrate, tak kisah lah kalau husband berdegil tak nak buat (sib baik dia pn sama excited nk buat). Nanti yang ke 2,3 tu tak yah lah buat, cukup sekadar potong kek jer udah lah nak yer. 

So we are decided to organize the double celebration on the same date. Senang kira macam open house raya & besday party MID sekali lah. Ala bukan lah besday party yang bebetul pun, kekononnya besday party lah tapi i rasa it more to hari raya open house. All the preparation is done by myself except for the main course i ordered from the catering. Giler ko nak masak sesorang mau kul 2 pagi i bangun nnt.

So menu of the day is Nasi Minyak with ayam masak merah, dalcha & popodum (ordered), rendang ayam & nasi impit, acar timun, sambal goreng jawa (done by my untie),karipap, all the candies, air sirap bandung & buah tembikai. Alhamdulillah foods semua cukup, tak kurang dan tak berlebih. Kek 3D no. 1 tu i ordered from Delicious Cuppies Batu Berendam. Actually kek tu berat dia 2kg, tapi i rasa macam kecik jer. Kek ngam2 jer, i should order yang lebih besar kot next time. Goodies bag pun i yang prepare. Guna pakai brown paper bag yang tak habis guna masa wedding ari tu. Semua nyer memang recycle lah senang citer except for the inside lah. Inside the bag i letak air kotak, coklat & bla bla bla..sorry i dah lupa lah tapi ada lah toys besday party tu skali. Goodies bag nie i prepare 50 packs and ada lebih dalam 10 packs. 10 packs tu i hantar pi umah BS MID. Hahaha senang kan.


Disebabkan party jatuh pada hari raya aidiladha, maka tetamu yang dijemput memang hanya saudara mara & jiran sebelah umah sahaja. I memang buat ala ala close party untuk relative sahaja. Tu pun dah tak menang tangan nak melayan. Yer sedara mara i memang ramai. Yang datang masa tu dianggarkan 50-60 orang coz foods yang i order untuk 60 orang makan, Cer bayangkan kalau i jemput kengkawan, dah mcm kenduri agaknya besday party tu. So jom kita layan gambar, dah panjang benor lah plak i membebel kan sini.


 Candies
 Buffet Table (abaikan props yg x sepatutnya di blkg tu)
 Goodies Bag



 Macam mama yang excited nak tiup lilin



 Suka sangat gambar ni


Note: Happy dapat buat besday party Imran. Next besday party tunggu umur 7 tahun nnt lah yer sayang...

 

Wednesday, December 4, 2013

Genap 9 Tahun Disini!!!

Salam dearest!!!

Yer i kembali meng"update" blog yang semakin suam2 kuku nie. Layankan jer mood tuan tanah kedaung yang kadang kala rajin kadang kala "terlebih rajin" nak meng"update". 

December datang lagi!!!! Kejap ker kan dh masuk penghujung bulan. Pejam celik pejam celik dh nak beralih tahun. Bilamana beralih tahun maka beralihlah angka usia setahun lagi. Usia blog pn semakin bertambah, tp entry ttp sama, setahun nak capai 10 entry pn ssh. Yer saya bukan blogger tegar yg rajin nak meng"update" blog. Tapi i mmg suka blogwalking...peberet u olls nak2 time hujung thn KPI semua dh settle, lagi lah keja i kt opis mostly blogwalking jer...(pecah rahsia) Stalker blog org nak2 blog yang citer pasal home deco @ susnatur @ organizing...memang kompem kena stalked dgn i.

Eh baru perasan ari ni 4hb Dec lah...Ada apa dengan 4hb Dec??? best sangat ker dgn tarikh 4hb dec tu?..jeng jeng jeng....ari ni genap lah 9 thn i keja dengan company skang...fuyooooo lama tu. lebih dari 5 tahun stay dengan 1 company kira lama lah kan. Alhamdulillah rezeki Allah kurnia masih disini sehingga kini. Agak2 nya kan kalau i stay kt KL / Selangor kompem i tak stay lelama kat 1 company mcm skang. Sana peluang lebih terbuka luas compare dgn Melaka, byk jer company2 yang competatitve lagi stabil yang boleh kita try market. Agak-agak nk up skit gaji, try lah usha company lain. Tambah lak dgn kenaikan bermacam2 barang bemula thn 2014, lagi lah ramai yang cuba untuk mencari income yang lbh besar kan. Compare kt Melaka nie, rasanya tak der lagi company yang sestabil company i skang yg boleh i bertukar2 kerja, unless kalau sama2 status GLC ok lah kot. Otherwise stay jer lah sini sampai pencen. 

Setakat 9 tahun nie alhamdulillah syukur dengan apa yang ada skang. I happy sangat keja kat sini. Tipu lah kan kalau tak der langsung rasa sakit hati, geram, marah, menyampah semua tu kan. Tapi disebabkan nisbah rasa happy tu lebih dari rasa2 yang tak best td, maka bila di masukan dalam equation E=MC square (mmg xder kena mengena dgn equation ni yer) jawapannya I AM HAPPY!!!! Apa2 yang i rasa tak best tu xyah lah dok gebeng kat sini, simpan elok2 dalam hati.Biar tuan tanah kedang dgn Dia sajer yang tahu.

Sesungguhnya Allah itu sebaik-baik perancang. Dengan keadaan ayah i yang sorang2 skang nie, selepas pemergian arwah bonda kpdNya, i lah pengganti tempat bonda untuk menguruskan keperluan ayah dan keluarga. Cuba lah u olls bayangkan kalau i bekerja di luar Melaka, mcm mana lah keadaan ayah tanpa i. Sekurang-kurangnya skang nie kalau every wkeend i balik umah i or umah MIL, kalau ada apa2 yang emergency (mintak dijauhkan) or urgent berdesup 20 min dh boleh sampai umah. Kot kalau keja KL / JB ker, tak ker berjam2 baru nak sampai kan. Sekali lagi syukur sangat2!!

Hokay2 asalnya nk buat short update tp dah berjela panjang lak, i nak out dulu olls...nanti kita update lagi yer. Ala i tau bukan ramai pn yang tertunggu2 i update..perasan tau i olls ni...Before tu tuan tanah kedaung nak selfie, dh lama tk selfie dlm blog.

 Nie selfie pagi tadi otw dtg opis
 Buah hati pengarang jantung semua kat umah tu
 Ni selfie hari isnin otw dtg opis
Masa wedding cousin last wkend

Abaikan muka tuan tanah 3 series yang dh start kehabisan collegen itu!!!



 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...